Mød os

Jeg hedder Matilde og sammen med mig på billedet, er min søn Lauge. Jeg er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed og er kandidat i human ernæring. I kraft af begge uddannelser har jeg en stor viden om børneernæring. Skovjordens private pasningsordning bærer præg af min store passion for hjemmelavet (og hjemmedyrket), næringsrig mad og jeg bruger gerne en halv formiddag på en brombærjagt i børnenes tempo.

Jeg går meget op i udeliv og har været spejder i mange år. Jeg vægter nærvær, indragelse og natur meget højt og tror på at små mennesker, skal have deres mange spørgsmål besvaret seriøst. Jeg tror på, at tryghed giver grobund for læring og at naturen er det bedste sted for fordybelse.

Her på Skovjorden i Nørre Broby har vi et familiekollektiv, hvor vi bor tre generationer sammen. Vi er i proces med at etablere os med 1000 kvm. frugtlund og stor køkkenhave, da vi sammen har et stort ønske om at dyrke en væsentlig portion af vores egene fødevarer her på grunden.

Matilde Louise Svanegaard og Lauge

Om stedet

Skovjorden 3 er et ca. 4,4 hektar stort område, som bærer præg af, at det er blevet passet godt på gennem generationer. Grundens store egetræer, og skovområderne i det hele taget, blev plantet fra lidt over 50 år siden af de daværende ejere.

Grunden ligger i et dejligt kuperet terræn, som gør det til et interessant sted for børn at udforske. Der er en stor stald, som lige nu huser hanen Hank og vores 10 høns, som forsyner os med friske æg hver dag. Omkring huset har vi indhegnet et godt område, så børnene har et godt og sikkert sted, hvor de kan lege frit.

I vores indhegnede område har vi opsat et legetårn med rutsjebane, sandkasse og gynger. Vi har et bålsted med plads til madlavning og en stor terrasse med plads til cykelbaner, hinkesten og sjippetorve.

Skovjordens område

Vores ca. 4,4 hektar som vi kan boltre os på! Klik for at se billedet i fuld størrelse.

Lukket legehave

Omkring huset har vi etableret en lukket legehave, hvor børn kan lege og gå frit på opdagelse. I 2021 vil legehaven for alvor blive plantet til bl.a. med en tunnel af humle, som skal give skygge foran legetårnet i sommerhalvåret. Ligeledes vil der blive etableret buskroser, sommerfuglebuske og masser af levende hegn.

Legestue

I hovedhuset har vi indrettet en 36 kvm stor stue, som spise- og legestue. Med hylder i børnehøjde og læringsrige aktiviteter kan børnene frit fordybe sig i deres leg. Vi bruger særligt området til kreativ fordybelse, og hver morgen har børnene mulighed for at starte dagen roligt herinde.

Skoven

Det hedder ikke Skovjorden for sjov. En stor del af vores grund er skov, og hvis vi keder os i grundens rammer, så skal vi ikke gå mere end et par hundrede meter, så er vi ved en anden stor skov, som vi også kan benytte frit. Foruden skov er vores grund omkranset af marker, hvor der dyrkes rug og på området ned mod Odense Å, går der køer og græsser i forårs- og sommerhalvåret.

Måltider

Måltiderne indledes og afsluttes oftest med sang. Dette skaber en god og behagelig stemning og styrker børnenes måltidskultur. Vi nyder måltiderne i fællesskab og taler om maden. Vi spiser hjemmelavet mad, som består af BPA-frie og nitrit-frie produkter. Vi køber primært økologisk og vores hjemmedyrkede frugt, bær og grøntsager er sprøjtefrie.

100% skærmfri

Der er ingen skærme, som en del af pasningstilbuddet på Skovjorden. Vi ser ikke film med børnene og har ikke iPads eller lignende til dem.

Dyr

På Skovjorden har vi to katte, som bor i stalden. Stalden huser også hanen Hank og hans 10 høns, som vi henter friske æg hos hver dag. Omkring grunden er der en del dyr i form af køerne, som græsser på området ned mod Odense Å og nabo Niels’ fritgående grise, som vi besøger når vi går tur omkring grunden.